Hoppa till verktygsfältet

Vid Kriser

och jag vet att det finns någon där ute för dig som kommer försöka hjälpa dig.

IMG_20191212_081600 kopiera

Jag vet inte vad du tänker på när ordet hjälp, skrivs. För en del kan ordet missbrukas, en annan säger hjälp mellanraderna och andra ber om hjälp. Oavsett anledning så hoppas jag att du som är behov av hjälp, framför allt vågar söka hjälp.

När du som läsare till bloggen ser alla negativa inställningar till psykiatrin, både som öppen och sluten samt ett samhälle som sviker. Det betyder inte att de sviker dig. Jag har vårdas inom psykiatrin och socialen har varit en stor del av mitt liv. Visst, de har svikit mig den senaste tiden men det finns det bra också.

Jag har haft min samtalsterapeut inom öppenvården på psykiatrin i snart nio år, han står fast trots allt som händer och när jag tvivlar så finns han där och ger hopp när jag inte orkar.

Slutenvården gjorde mycket för mig som var bra, de hjälpte mig på många sätt och höll mig vid liv. De följde med mig hem på permissioner, ordnade saker och hjälpte mig att bli friskare samt så att jag kom hem igen.

Idag har jag två kontaktpersonen via kommunen, hjälp med medicineringen samt har även en cough manager som jag trivs bra med.

Min poäng är, tveka inte att söka vård. Om du känner dig illa hanterad av myndigheterna så gå någon annanstans. Det är inte lätt men ibland träffar man fel personer och jag vet att det finns någon där ute för dig som kommer försöka hjälpa dig.

På dessa nummer kan du vara anonym samt det syns inte på telefonräkningen. Du kan även kontakta din vårdcentral och hitta mer info på 1177.

För du är värd livet, du är värd att få ha det bra och du har rätt till bra vård.

– 112
Vid akuta situationer

– 112
Mellan klockan 21.00 och 06:00 kan du ringa SOS
och be att få prata med jourhavande präst.

– 020- 50 50 50
Kvinnofridslinjen – Ger stöd till dig som utsatts för våld och hot.

– 116 111

BRIS – Barnens rätt i samhället. Finns för dig som är under 18 år
och du kan ringa, chatta eller mejla dem.

– 90 101

Mind -Självmordslinjen.
Finns både som chatt, mejl och telefonsamtal.

020-22 00 60

Nationella hjälplinjen som funnits sedan 2002
läggs ner vid årsskiftet 2019-2020

2 tankar på “Vid Kriser”

Lämna ett spår så jag kan finna dig också