Hoppa till verktygsfältet

Denna höst får du bo någon annanstans

Allvarligt talat, det är likadant varje år, varje höst och det slår aldrig fel. Herr Ångest kommer och knackar på, klagar på kylan och bjuder in sig själv. Och visst är det fräckt av honom att komma oinbjuden varje år, varje höst och på samma villkor? Men vet ni, varken Herr Ångest eller någon annan ska få bo oinbjuden hos mig i år.

Kylan, regnet och mörkret skapar ångest varje år och ångesten kryper innanför skinnet. Den bokstavligt klamrar sig fast men denna gång säger jag Nej. Denna höst är det enbart jag och djuren som ska bo här samt varje gång Herr Ångest knackar på ska jag vänligt men bestämt be honom gå. För det över nu Herr Ångest.

Men det är lättare sagt än gjort, betydligt. Mörkret har en sådan makt och dagsregn får ju inte en att hurra direkt. Men det är det mentala som jag måste jobba med. Eftersom mycket är ju mitt eget tänkande, dessvärre.

Hur hanterar du hösten?

3 tankar på “Denna höst får du bo någon annanstans”

 1. Oj, har inte tänk i de banorna för att faktiskt kalla Herr ångest. Ja, när man har ett namn på ångesten kanske det är lättare att mota honom när han kommer och försöker komma in.🤔👍

  Svara
 2. Det är bra att du går in för att säga nej till Herr Ångest i år! Jag kommer också göra vad jag kan för att mörkret och kylan inte ska få så negativ påverkan på mig. Det går bra under den tidiga hösten då naturen är strålande vacker, och det ännu inte har hunnit bli varken mörkt eller kyligt. Men sen – när den kala fulhösten kommer och hagarna blir leriga – ska jag lägga mig vinn om att försöka göra sådant som är upplyftande. Jag har ju tyvärr mesta delen av mina intressen utomhus, och gårdssysslorna blir besvärligare att utföra. Så det blir att jobba på att hitta en balans mellan trevligt och bökigt.

  Ta hand om dig!😊

  Svara
 3. Det är bra att du säger nej på ett bestämt vis för det är ett steg i rätt riktning. Hösten är inte min favoritårstid och jag kan känna ett vemod då. I år ser vi dock bra emot barnbarn 2 som kommer i slutet av december så det gör det hela lättare. Många tänder ljus och myser i soffan med en kopp te men det gör mig inte på bättre humör. Däremot ska jag börja pussla igen.

  Svara

Lämna ett spår så jag kan finna dig också