Miss Philipsen

Skräcknovell: ”Din dotter halkade i badkaret”

Känsliga läsare varnas då den innehåller våld mot barn.

Detta är ingen vanlig skräckhistoria med gående zombier eller som monstret under sängen. Det är heller ingen demon i väggarna, någon som gömmer sig i mörkret och inget konkret att ta på men visst är det ondska. 

För när ett hjärta blir någon annan nyans än röd, då ska du veta att ondskan väcker svartsjuka och tro mig när jag säger detta. Svartsjukan kan bli värre än djävulen själv och om inte så kanske rent av Djävulen flyttat in i det missfärgade hjärtat. 

Jag har aldrig tyckt att svartsjuka klär någon och det står jag fortfarande fast vid. Inte heller tror jag att alla blir svartsjuka eller känner det men däremot tror jag att alla kan bli extremt avundsjuka på andra människor. Men det är en tunn linje precis emellan extrem avundsjuka och just svartsjuka. 

Kanske var det svartsjukan som gjorde att jag dränkte min bästa väns dotter i badkaret. För jag var inte extremt avundsjuk för att hon fick det jag inte kunde få. Jag var så mörk i mig att jag log när hon slutade göra motstånd under vattenytan. För en stund kunde jag känna mig lättad när jag såg denna livlösa fyraåriga kropp ligga så stilla i vattnet som bara guppade svagt. 

Men lugnet varade inte länge, när min bästa vän hittade sin dotters livlösa kropp så attackerade hon mig. Jag lyckades ta mig ur badrummet och ner till undervåningen. När hon greppade hårt i mitt mörka hår, skrek jag av smärta samtidigt som hon dunkade mitt huvud in i väggen. Jag vet inte vems smärta som var värst. Min fysiska smärta som bultade i hela huvudet eller hennes psykiska smärta i själen. 

Jag kommer förmodligen aldrig att kunna fråga henne för min käke är krossad, min kropp är förlamad och jag ligger nedsövd i en respirator. 

Som sagt, detta är ingen vanlig skräckhistoria utan ren djävulsk svartsjuka. Jag hör hur de pratar om mig sjuksköterskorna, att de vill stänga av respiratorn så att denna ondska ska försvinna. Men de verkar inte förstå att i samma stund jag dödade min bästa väns dotter så flyttade min svartsjuka in i hennes mamma. Så, se vad svartsjukan gjorde med mig så kan jag förstå vad den kommer göra med henne.

 

Hoppa till verktygsfältet