Miss Philipsen

”Det finns i vår vardag men inte på våra läppar”

I så många år jag har lidit av psykisk ohälsa och olika sätt att hantera det på. Dessvärre har min kropp fått utstå mycket av all smärta inombords. För vad skulle jag göra med en ångest som sliter mig itu? Inte hjälpte det mig att det inte är farligt, för viss är det så, men det är inte så det känns.

När ångesten drabbar en och man har utvecklat någon sorts självskada så är det svårt att bryta det. Det krävs mycket men det går men oftast kan man behöva lite hjälp på vägen och jag hoppas att du hittar den personen som kan hjälpa dig. Dock kommer man aldrig ifrån att det svåraste, att man själv måste göra jobbet. Och ja, det är sjukt orättvist. Varför måste jag som krossas av andra göra ett sådant slit på år? För att må bättre när någon släckte det på bara några sekunder? Nej, det är allt annat än rättvist.

Men för att det är orättvist har inte släckt mitt hopp ännu och jag kämpar att hålla varje gnista vid liv för, ingen ska kunna säga att jag inte gjorde vad jag kunde. För det är just det vi alla gör och vi gör så gott vi kan utifrån det vi kan. En bra strategi är att ha en krislista. Den där listan du kan ha vid sängen, i mobilen eller i fickan. En liten lista men som kan vara väldigt hjälpsamt. Jag kommer nedanför skriva ett exempel på en krislista.

Detta är exempel på olika saker som kan hjälpa men vi är alla olika och unika. Jag hoppas att det kan ge dig (om du behöver) tips/råd/stöttning till att ha en egen krislista.

Krislistor kan handla alltifrån hur du ska lämna en destruktiv relation, skydda dig själv eller om det inträffar en brand/inbrott. Det viktigaste med krislistan är att den är hjälpsam och förståelig får dig när du befinner dig i någon form av kris.

Ta hand om er!

Hoppa till verktygsfältet