Hoppa till verktygsfältet

Friheten att få vara sig själv…

Jag har så länge velat bli fri, velat kunna sikta högt och inte falla men faktum är att det inte går för hur högt du en svävar finns hindren där, du kanske inte faller hårt men vi alla snubblar.

Vad innebär att vara fri? I så många år har jag känt mig som en fånge i min egna kropp, i min egna omgivning eller ingenstans. Som barn är vi beroende av andra men som vuxen kan vi stå ensamma men det betyder inte att vi måste.

Frihet är ett ord som jag tänker på när fåglar flyger eller när hunden springer i skogen och skiner av lycka. Att kunna röra sig fritt utan kontrollerade former och att få vara sig själv. Kanske det är det bästa? Friheten att få vara sig själv?

Att skriva är en frihet för mig, att kunna lätta på känslor genom att formulera mina ord är betydligt lättare än verbalt. Men ibland är även skrivande fängslande eller snarare brist på skrivande, då allt bara låser sig.

Oavsett hur man är fängslad fysiskt eller psykiskt så är det otroligt tärande. Ibland är man fången hos någon annan eller hos sig själv eller kanske både och? Men jag vill tro att man kan bli fri och om så bara för en stund ❤

5 tankar på “Friheten att få vara sig själv…”

  1. Frihet är ett ord som står för otroligt mycket! Ett ord som betyder väldigt mycket men som kan tolkas väldigt olika beroende på vad vi har i vår ryggsäck…

    Ha en bra start på den nya veckan!

    Svara

Lämna ett spår så jag kan finna dig också