Hoppa till verktygsfältet

Coronaanpassad nöjespark?

Kan man ha en coronasäkert nöjesfält med åkattraktioner? Inte enligt mig.

Till att börja med är det olyckligt att så många drabbas av att bland annat Skara sommarland, Liseberg och Gröna Lund inte öppnar nu i sommar. Det är mycket besvikelser och mycket orättvisor i känslor och tankar. Varför få djurparker ha öppet och inte Liseberg?

Men hur håller man avstånd i en kö till karusellen? Ska personalen inte känna att man sitter fast i åkattraktioner på grund av socialdistansering? Är det säkert?

Ska vi se till att hålla munnen stängd under hela åkturen så ingen annan riskerar få just någon annans persons saliv på sig när någon skriker i nerförsbacken på berg-och-dalbanan? Kanske varje säte ska tvättas av innan vi sätter oss i åkattraktionerna?

Är det rimligt, vad är tillräckligt och vad blir överdrivet? Kanske vi skulle tillverka ett eget visir som vi ska bära under åkturen men spänn fast den för inga lösa föremål i åkattraktionerna är tillåtna.

Med all respekt, men det är nog inte möjligt att genomföra en coronaanpassad nöjespark. Men vem vet? Jag kan ju ha fel och varken Liseberg eller Gröna Lund får möjlighet att bevisa det i år, att de kan fixa en säker vistelse i deras underbara parker!

Vad tycker du om beslutet att inte öppna för nöjesparkerna?

4 tankar på “Coronaanpassad nöjespark?”

  1. Ja, tyvärr går det inte att hålla socialt distans när man köa till åkattraktioner. Och alla vet ju hur långa köer det let blir. Så beslutet är helt rätt att hålla stängt i år. Vem vet, vi uppskattar kanske mera våra nöjes parker när de öppnar igen och då kanske de tjänar in vad de förlorade i år.

    Svara

Lämna ett spår så jag kan finna dig också