Hoppa till verktygsfältet

22. Nu får vi vara rädda om varandra

Temperaturen är otroligt höga, det är kvavt och klibbigt. Rätt som det är vräker regnet ner och våra åskskurar dundrar på. Apropå åska så var jag med på Aftonbladets tv, om ni hörde talas om den så kallade Monsterblixten, så var det mig bland annat ni såg. Jag länkar längre ner om någon vill gå in på Aftonbladet och titta!

Men tillbaka till värmen så har jag några varningens ord som inte går att tjata ur eller nämnas för många gånger.

Vatten – kom ihåg att dricka mycket. I det kvava värmen svettas vi mer än vad vi tänker på. Fyll en kanna med vatten och ha som mål att dricka upp den om dagen. Det rekommenderas ungefär två liter om dagen.

Bad – Tyvärr drunknar många per år, alldeles för många liv försvinner på grund av många inte vet att man drunknar tyst. Har du barn, släpp den inte med blicken. Dessvärre går det tyst och fort, detsamma gäller djur och självklart är det bra att ha koll på er andra också.

Ett annat tips är att den som ska hålla koll på barnet/barnen att ha ett föremål hos den som har vakten. Till exempel att ha en spade i handen, för att minnas vem för det är så lätt att någon går på toa och tankarna springer iväg.

Alkohol – Jag i sig är anti alkohol och alkohol bör definitivt inte intas när du badar, då flest drunkningsolyckor orsakas av det. Alkohol ska inte släcka törsten – det gör vatten betydligt bättre!

Värme – Ha inte barnen kvar i bilen eller hunden, inte ens för att bara köpa mjölk. Tyvärr hinner mycket värme komma upp i livsfarliga temperaturer under ditt ”bara”.

En annan sak när du har ditt barn i barnvagnen, lägg inget lakan eller handduk så du inte ser barnet. Då riskerar det bli varmare och du ser inte om barnet blir överhettad.

Men jag hoppas att vi alla får en fin sommar, tänk på avstånd men ändå hålla kontakten så får vi tillsammans ta oss igenom pandemin.

Min monsterblixt – skulle filma skyfallet när jag fick blixten på film! Många har nog redan sett den men tillhör du den som missade den eller vill se den igen? Klicka på länken så öppnas länken i ett nytt fönster på aftonbladet.

1 tanke på “22. Nu får vi vara rädda om varandra”

Lämna ett spår så jag kan finna dig också