Hoppa till verktygsfältet

Bort med dålig lukt och silverfiskar!

Är du som jag och många andra äcklade av silverfiskar bland köksredskap eller trött på att fukt förstör kläderna på vinden? Visste du att när du köper till exempel väskor så slänger vi oftast de små minipåsarna ”Silica Gel”. Och komiskt nog så står det att de ska kastas bort.

91667386_612673759311175_656097773912850432_n

Innehållet är giftigt och farligt för djur och människor så ska alltid hindras att ätas men kasta dem inte, som jag gjorde i många år.

Här har jag några exempel på vad det kan användas till.

 • Dålig lukt: Lägg en påse i gympaskor för att få bort dålig doft.
 • Motverka rost bland redskap med denna påse. Du kan använda det i lådor för att förhindra rakblad att rosta.
 • Vattenskadad telefon? Har du fått vatten eller fukt på din mobil, lägg den då i en sluten plastpåse ihop med en eller flera påsar silica gel. Minst ett dygn. Kulorna suger ur fukten. Helst ska du ta ut batteriet och SIM-kortet också. 
 • Behålla fukten borta från brev? Kort? Då kan du förvara dem med dessa små påsar som håller fukt borta.
 • Imma på kameralinsen eller vindrutan i bilen är frustrerande men där gör denna påse också nytta. Någon berättade att om man har en vattenkamera så förvara den tillsammans med silica gel. Bra tips!
 • Att förvara frön till nästa säsong så kan man lägga påsarna ibland dem så ska de hålla till nästa säsong!

 

7 tankar på “Bort med dålig lukt och silverfiskar!”

 1. Åh så många bra tips! Tack så mycket! Jag har hört talas om att de små påsarna ska vara bra till olika saker, men det var ju toppen att få reda på ett antal exempel. Nu ska inte heller jag kasta dessa längre!😄
  Ha det så bra!

  Svara

Lämna ett spår så jag kan finna dig också