Hoppa till verktygsfältet

”… men det gör er faktiskt till vardagshjältar.”

Det är en otroligt oroväckande situation som hela landet och hela världen befinner sig i. Det är otroligt vad rädsla, skräck, oro och andra starka drivna känslor gör med människor. Corona-viruset har inte gått någon förbi, om ifall så lär den personen leva otroligt isolerat.

Människor hamstrar konserver, torrprodukter och även toalettpapper. Såg ett klipp på Facebook, tror jag att det var att de slogs om toapappret. Har det då inte gått väldigt långt? På något sätt tycker jag att det är patetiskt och rent av själviskt i vissa fall.

Handsprit och värktabletter säljs otroligt snabbt och mycket. Handsprit är en brist vara och har till och med stulits från sjukhus för privatbruk eller att säljas till otroliga priser som känns som ett rent utnyttjande ifrån min sida. Att ta den makten att stjäla och sedan sälja, vad är medmänskligheten i det? Det ska alltid handla om pengar i alla lägen är min uppfattning numera.

Det har även riktas otroligt mycket kritik mot de myndigheter som bokstavligt sliter för att det ska fungera i samhället som försöker hjälpa. Som i dagens presskonferens (14:00) så uttalade sig Johan Carlson om kritik som uttalas om en enskild individ. Jag citerar det som skrivs på Aftonbladet sammanfattade av presskonferensen:

– Jag har varit chef för myndigheten i tolv år, jag har aldrig fått så positiv respons från civilsamhället, organisationer, osv. Samtidigt har det heller aldrig varit en sådan våg av kritik mot enskilda medarbetare, framförallt statsepidemiolog Anders Tegnell: han har fått utstå kritik som om det var en liten firma, det här är ett stort arbete som omfattar väldigt många medarbetare. I slutändan avgör myndigheten inriktningen.

– Jag tycker det är närmast ovärdigt, det han har utsatts för.

Jag kan inte annat än att hålla med om att kritiken verkligen har varit hård emot honom. Jag har sett och läst saker på sociala medier och är inte speciellt förvånad men blir så otroligt ledsen när människor uttrycker sig så grymt, nedvärderande och respektlöst!

Men sen finns det de där så otroligt fina människor som finns i samhället som hjälper varandra genom att handla eller prata i telefon. Håller sig hemma om man är sjuk och tvättar sina händer med tvål och vatten som rekommendationerna säger. Det kanske verkar så litet men det gör er faktiskt till vardagshjältar.

Samt all stöd och tacksamhet till allt inom vård, politik, kollektivtrafik och andra samhällsinsatser som ser till att vårda, hålla rent, att trafiken går och försöker skydda samt hjälpas hela vårt land. Ni ska även ni alla ha stor eloge.

All kan inte göra allt – men alla kan göra något.

7 tankar på “”… men det gör er faktiskt till vardagshjältar.””

 1. Jag tror att ett av problemen är att media översköljer oss med den ena katastrofrapporten efter den andra. Självklart ska man hålla sig informerad men jag tror inte att man ska lyssna på allt. Hamstringen började efter att media började skriva om att det var lämpligt att ha ett förråd hemma. Om alla handlade som vanligt så skulle det räcka till alla. Det tycker jag är viktigare än att folk går ut på balkongen och applåderar åt sjukvårdspersonalen. Med det menar jag inte att deras arbete ska underskattas, inte alls, men att applådera har ingen effekt. Det har det däremot om alla handlar med omdöme.

  Svara
  • Tycker du resonerar klokt. Media vill ha så lockande och stora rubriker så att en gruskorn kan bli ett berg.

   Med det menade jag att de vänder och vrider på allt och. Man får verkligen tänka efter.

   Svara
 2. Det här är tider då folk verkligen visar sina rätta ansikten. Vissa uppför sig som dom blir tillsagda för såväl sin egen som för andras skull. En del hjälper sina medmänniskor såväl inom yrkeslivet som privat. Många drabbas av en rent förfärlig egoism och river åt sig som om allt på butikshyllorna är det sista i världen, och så finns det som alltid de ruttna som passar på att tjäna en extra hacka på att andra har det svårt. Man får glädjas åt vardagshjältarna, och hoppas att de som bara tänker på sig själva kommer på bättre tankar.

  Svara
 3. Finns verkligen knappt någon handsprit att få tag på idag, men du har så rätt i det du skriver och det är läskigt nästan… Hur människor agerar och tänker gällande makt och pengar typ! <3

  Svara

Lämna ett spår så jag kan finna dig också