Hoppa till verktygsfältet

Nationella Hjälplinjen stängs ner (!)

På nyårsafton redigerade jag sidan ”vid kriser” på bloggen och insåg att nationella hjälplinjen kommer läggas ner den 1 januari 2020, vilket för mig blev en chock.

Nationella hjälplinjen var en organisation som fanns för de som behövde prata med någon anonymt om jobbiga saker i ens liv. 

Psykisk ohälsa utvecklas och blir allt större i samhället, så jag blev otroligt förvånad att den lades ner när så många behöver den. Ett av skälen, enligt Aftonbladets tidning, så stod det att ”pengarna kan användas effektivare”. För mig låter det som ett sjukt skämt.

Det finns andra hjälplinjer men de hinner inte med alla samtalen och nu lär det bli ännu mera. Det är verkligen otroligt sorgligt att psykisk ohälsa värderas så lite och framförallt när den ökar.

Hur tänker du om detta?

4 tankar på “Nationella Hjälplinjen stängs ner (!)”

  1. Spontant så låter det som rena vansinnet att den läggs ner. Jag tror att behovet finns men tyvärr är det väl ekonomin som styr misstänker jag 😦

    Svara
  2. Jag tycker att det är helt obegripligt! Visst kan man ha åsikter om hur pengar används, men jag förstår inte alls många av de prioriteringar som görs i samhället. Jag tänker att om man ska ta bort något som många människor är i desperat behov av, ska ett bättre alternativ till hjälp erbjudas istället. Om så ej sker är det bara ännu ett bevis på empatibefriade människors maktmissbruk.

    Svara

Lämna ett spår så jag kan finna dig också