Hoppa till verktygsfältet

Vad är det för resonemang?

Vet ni vad som är frustrerande? Om jag inte självskadar så uppfattas jag av en del att jag mår bra, att det inte är så illa. – Vad är det för resonemang? Det finns patienter inom psykiatrin och då både sluten och öppenvård som aldrig har skadat sig. Det är som en stämpel jag fått men det finns ett fåtal som förstår, som tur är men jag vill bli självskadefri men också tagen på allvar både av människor i min närhet och vården.


Självskadebeteende har varit mitt sätt att överleva men nu har jag fått andra verktyg även om jag inte är helt självskadefri idag men jag hanterar det på andra sätt. Jag har år av behandling så någon gång borde jag lärt mig nya sätt att hantera detta bra men jag vill fortfarande bli tagen på allvar.

2 tankar på “Vad är det för resonemang?”

  1. Självskadebeteendet är så klart bara ett symptom och en del av måendet tänker jag. Samtidigt så tycker jag det är väldigt positivt att du har fått andra verktyg. Bra jobbat 😀

    Svara
  2. Javisst vill man alltid bli tagen på allvar. Tyvärr verkar många vilja sortera in människor i ”fack”. Det finns ju vanligen allt från flera till många symptom på alla sorters måenden och sjukdomar. Så bara för att man lyckas få bukt med ett symptom, behöver det ju inte betyda att hela grundproblemet är borta.

    Svara

Lämna ett spår så jag kan finna dig också

%d bloggare gillar detta: