Miss Philipsen

Hunden är människans bästa vän :)

Igår var jag hos min terapeut och diskussionen om relationer stod mest i fokus denna gång. Relationer är så svårt tycker jag. Hur mycket ska man ge? När ska man inte ta mer? Vem berättar man saker för och vilka kommer försvinna ur vänskapskretsen inom en snar framtid?

Det är många frågor men så få svar. Sedan sommaren 2015 har jag verkligen haft turbulens runtomkring relationer och många har jag fått medvetet välja bort för de inte är bra för mig, en del har tonat bort samt andra har kommit och gått. Och självklart har jag vänner som stannat och även fått nya under denna turbulenta tid.

Men hur sorterar man bort vänner? Hur vet man om de är bra för en? Räcker jag själv till? Jag är ingen som har en stor vänskapskrets och jag har inte 150 vänner på Facebook. Hur förklarar man för någon att det inte fungerar att vara vänner?

Det är mycket tankar och handlingar har jag varit tvungen att göra. En vän får inte en att känna sig värdelös, ångestfylld och fyller en med lögner. Men valen har jag samtidigt inte ångrat även om det varit otroligt svårt att hantera.

Hur ser du på relationer?

Hoppa till verktygsfältet