Hoppa till verktygsfältet

8. Tankar om inläggningar

Detta inlägg handlar om psykisk ohälsa, ätstörningar och självskadeproblematik.

Hur länge bör man vårdas inom en psykiatrisk avdelning? Jag har för mig att någon till mig, av personalen, sade att cirka två till tre veckor. Men allt är givetvis inviduellt.

Det finns de som är inom den tidsperioden eller kortare. Det finns de som är några månader och jag har träffat på två personer som har varit här i över två år.

En slutenpsykistrisk akutvårdsavdelning är det här stället som jag vårdas på men hur kommer det det sig att någon kanske är här tre dagar och en del flera månader.

Det ligger väl en del i vad patienten har behov av. De kan ju inte skicka hem någon som inte äter, slarvar med mediciner eller har starka sucuidetankar/allvarliga självskadebeteende.

Somliga som kommer in och får ECT-behandling klicka här för att läsa om ECT-behandling Patienten i fråga kanske får tio behandlingar, och tre per vecka. Men detta är bara lite gissningar då jag inte riktigt har hundra koll själv men sett och hört mycket om det på avdelningen.

Men när det kommer till självskada så har jag märkt hur rikligt smittsamt det är. Det går i perioder här på avdelningen som med allt annat men just nu finns det x antal självskadepatienter. Jag blir själv nog inte så ”smittad” längre men märker att omgivningen reagerar när andra skadar sig på olika sätt.

I just självskadegruppen så tror jag att det är svårt att veta om avdelningen gör det bättre för patienten eller värre. Men hur ska man veta? Och hur ska man chansa, för ett självskadebeteende kan bli ett oplanerat självmord.

Hur tänker du? Har du några erfarenheter? Dela gärna din åsikt!

4 tankar på “8. Tankar om inläggningar”

Lämna ett spår så jag kan finna dig också

%d bloggare gillar detta: