Pratade med min mamma om det här eftersom jag inte har någon aning, såklart.

När min storebror föddes så fick han heta Peter, men mamma tyckte om namnet Emma på mig men min pappa valde just Suzanne.

Så när jag föddes visste de inte vilket kön jag var då de inte kollat upp det men i cirka tre sekunder trodde mamma och pappa och de som jobbade där att jag var en kille, för ett kort ögonblick tänkte mamma att det blev en Jonas men fortare vände det då navelsträngen misstogs som ett manligt könsorgan men de rättade det fort och sade att jag var en flicka. En flicka som hette Suzanne kom till världen.

Min mamma hade en väninna som också hette Susanne men de diskuterade olika stavningar och mamma fick frågan, varför stavar du inte Suzanne med Z? Mamma och pappa var då överens om stavelsen också.


Om jag gillar mitt namn Suzanne? Ja, det skulle jag tro men jag bytte efternamn för några år sedan från Johansson till Philipsen (mammas flicknamn) och känner mig mer som Suzanne Philipsen. Så ja, jag trivs med mitt namn men en del kallar mig Suz eller Suzze.

blogg