Hoppa till verktygsfältet

24. Hur fick du ditt namn? Vad är dina föräldrars resonemang? Gillar du ditt namn?

Pratade med min mamma om det här eftersom jag inte har någon aning, såklart.

När min storebror föddes så fick han heta Peter, men mamma tyckte om namnet Emma på mig men min pappa valde just Suzanne.

Så när jag föddes visste de inte vilket kön jag var då de inte kollat upp det men i cirka tre sekunder trodde mamma och pappa och de som jobbade där att jag var en kille, för ett kort ögonblick tänkte mamma att det blev en Jonas men fortare vände det då navelsträngen misstogs som ett manligt könsorgan men de rättade det fort och sade att jag var en flicka. En flicka som hette Suzanne kom till världen.

Min mamma hade en väninna som också hette Susanne men de diskuterade olika stavningar och mamma fick frågan, varför stavar du inte Suzanne med Z? Mamma och pappa var då överens om stavelsen också.


Om jag gillar mitt namn Suzanne? Ja, det skulle jag tro men jag bytte efternamn för några år sedan från Johansson till Philipsen (mammas flicknamn) och känner mig mer som Suzanne Philipsen. Så ja, jag trivs med mitt namn men en del kallar mig Suz eller Suzze.

blogg

 

9 tankar på “24. Hur fick du ditt namn? Vad är dina föräldrars resonemang? Gillar du ditt namn?”

 1. Jag hade en klasskamrat som hette så och som stavade så. Det var ett vanligt namn under min uppväxttid. Jag är inte så nöjd med mitt men det är ju en del av mig 😉

  Svara
  • Man har ju inte mycket att säga till om direkt så det är ju bra att man kan byta om man verkligen vantrivs, men samtidigt är det som du skriver att det är en del av dig/mig.

   Svara
 2. Ja men verkligen! Och nu har det blivit en hel del paket då jag själv ska ha barn samt gå på ett par babyshowers till vänner och kusiner 🙂

  Idag gillar jag mitt namn, men när jag var liten tyckte jag inte om namnet Frida :p
  Jag har också min mammas efternamn men det är för att det bara är vi som har det namnet och min pappa har ett väldigt vanligt efternamn. Men det kan hända att jag byter till min pojkväns efternamn senare.

  Svara
  • Har som barn fantiserat om olika namn jag tyckt varit fina men mina låtsaskompisar fick heta det istället.

   Men ändå har jag alltid känt att jag har rätt namn någonstans.

   Svara
 3. Jag vet inte hur mina föräldrar tänkte när dom valde mitt namn, så det kanske jag skulle ta och fråga. När jag var väldigt ung tyckte jag namnet var lite töntigt, men nu känns det helt okey.

  Svara

Lämna ett spår så jag kan finna dig också