Hoppa till verktygsfältet

19. Neko fyller hela 9 år.

Idag blir min älskade Neko hela nio år. Och han föddes samma dag som kronprinsessan gifte sig, Neko är anledningen till att jag vet det, annars så vet jag inte mycket om våra kunglighet här i Sverige.

Men nog om det, Neko bodde hos mig, kanske lite mer än fyra år, kanske närmare fem men han var ju mina föräldrars katt och han flyttade med till min första lägenhet som var en etta i ett radhus. Han trivdes bra där för där kunde han vara uppbunden i koppel och det älskade han.

Neko är en otrolig tålig katt när det kommer till min hund Puzzel. Puzzel är väldigt busig men Neko har tålamod med att bli nafsad i öron och tassar men helt plötsligt blir han irriterad och säger ifrån vilket Puzzel tar som lek.

DSC_0764

När jag flyttade till lägenheten i stan på tredje våningen så protesterade han markant. Han kissade på min kläder om det låg på golvet, Puzzels bädd, mina mattor och så vidare. Ett tag funderades på avlivning för det här funkar ju inte men min mamma tog honom och nu är han en utomhuskatt i sina bästa år. Han har kanske bott hos mamma i tre år till hösten om jag inte minns helt fel. Även om jag saknar honom så har han det betydligt bättre nu och det viktigaste av allt, han mår bra.

Neko (som uttalas Näcko) betyder katt på japanska.

blogg

8 tankar på “19. Neko fyller hela 9 år.”

Lämna ett spår så jag kan finna dig också

%d bloggare gillar detta: