Hoppa till verktygsfältet

Det är mer än ”bara” ärr…

Ärligt talat nu är det dags för er att sluta och för en gång skull lyssna på vad jag har säga:

Jag må ha en bakgrund med psykisk ohälsa som har medfört självskada. Ja jag har ärr på nästan på alla kroppsdelar och visst, döm mig men mina ärr betyder inte att jag är svag eller är så mycket annorlunda mot dig som nu läser detta.

Mina ärr finns där oavsett vad jag har på mig. Mina ärr visar att jag överlevt som försökt krossa mig. Mina ärr kunde lika gärna vara droger, alkohol eller prostitution. Mina ärr är en handling som jag aldrig göra ogjord och vissa dagar bryter de ner mig men vem har gett dig rätten till att döma?


Mina ärr gjordes för jag inte hade något annat sätt att hantera det på, redskapen fanns inte där och jag valde eller snarare föll ofrivilligt in det destruktiva. Jag gjorde det jag kunde för att överleva för mitt självskadebeteende har aldrig varit suicide. Jag som tyvärr många andra har överlevt på grund av det här.


Så innan du dömer, så förstå att jag ser mig själv som en fighter.

8 tankar på “Det är mer än ”bara” ärr…”

  1. Ingen har rätt att döma någon och så är det bara. Jag är övertygad om att så gott som alla människor har ärr i någon form…

    Svara
  2. Jag vet inte hur jag ska lyckas förstå den som dömer dig. Men de rättfärdiga som gärna kastar första stenen, skulle behöva en och annan promenad i andras skor. Ärr kan man ha på såväl insidan som utsidan, och vi människor har så olika sätt att hantera vår smärta. Jag tycker att det är djupt sorgligt när någon inte har något annat sätt att hantera sin smärta, än att tillfoga sig ännu mera smärta. Samtidigt föreställer jag mig (och kan naturligtvis ha fel) att principen är densamma som när jag har skojat om att t ex om man slår sig hårt med hammaren på tummen, så kan man stampa sig hårt på foten. För då tänker man inte lika mycket på hur ont tummen gör. Kanske en knäpp jämförelse, och jag menar absolut inte att vara respektlös.

    Du gör helt rätt i att se dig själv som en fighter, för det är precis vad du är. En dag kommer du också att se dig själv som en segrare <3

    Svara

Lämna ett spår så jag kan finna dig också

%d bloggare gillar detta: