Hoppa till verktygsfältet

”Slå dig fri, släpp dig loss och skydda oss båda…”

Lilla flicka, du är helt trasig nu ikväll. All glassplitter ligger runt om dig med dig blödande i mitten. Din själ skriker av smärta, du står inte ut men du är inte värd detta. Lilla, vän, jag vet hur ont det gör, tro inget annat men tro på mina ord att det inte är värt det. De som har gjort din själ så trasig är inte värda dina nya yttre sår.

Du växte upp med allas tiders nitlotter emellanåt, du har fått utstå så mycket smärta som ingen orkar bära men du är kvar på denna jord. Det finns en mening med det, även om jag inte vet av vilken anledning. Du har ofta känt dig oälskad, misslyckad, värdelös och missförstådd men du har också blivit älskad och din mamma älskar dig. Du har känt glädje, skrattat så du gråter, känt kärlek och har haft vänner och som du fortfarande har. Det finns människor som bryr sig om dig och tror på dig och det finns någon mening med det också. – Du är älskad och omtyckt av många.

Vet du vad? Du måste kolla dig i spegeln, du är inte den du tror, de har sagt till dig allt för många gånger att du inte duger som du är. Att du överviktig och behöver gå ner i vikt och matat in dig i olika dieter så du vet inte vad. Bestämt och dominerat över dig, du har hört det alldeles för mycket så komplimanger blåser bort med vinden. – Du kan inte tro på dem, för det gör du inte. Du har ett sådant självhat så du kan inte sluta straffa dig själv.

Ditt hjärta slår, du andas och lever ännu. Jag kan inte lova att tiden läker dina inre sår men de fysiska kan läka. Dina ärr betyder överlevnad, du har gjort det bästa du kunnat för att överleva men det betyder inte att du ska fortsätta skada dig. Du ska inte bara överleva utan också leva. Få vakna upp med dina djur och känna att du mår helt okej. Ha en vardag som du orkar med och acceptera dig själv – Precis som du är.

Vi släpper taget tillsammans, inte till livet men till att sluta göra oss illa. Du förtjänar det inte längre och har aldrig gjort. Du förtjänar ett liv där du mår bra, bli accepterad som du är och ta egna beslut. De som gör dig illa kan dra åt skogen. De är inte värda det här, de ska inte få vinna.

Det som provocerar människor som vill en illa är glädje. Du skrattar och mår bra, de har ingen makt över dig då. Självklart så finns det så mycket att bearbeta om vad den hemska människorna gjort mot dig, tala om det, skriv om det men släpp det emellanåt om så för bara fem minuter. – Du har varit med om så mycket hemskheter som ingen ska behöva genomgå och det är sjukt orättvist men det tillhör det förflutna och inte den du är idag.

Slå dig fri, släpp dig loss och skydda oss båda.

/Din kropp

blogg

9 tankar på “”Slå dig fri, släpp dig loss och skydda oss båda…””

 1. Så fint, klokt och så välformulerat. Kroppens och själens bild av tillvaron. Min före detta kollega sa en gång ”Den som rullar sig i gammal skit blir aldrig ren.” Nu begriper jag också att man inte bara kan glömma för det som hänt har format oss till den vi är. Men jag tror också att det är viktigt att kunna släppa vissa saker och gå vidare. Visst vi har alla vår ”ryggsäck” men vi behöver kanske tömma den på några saker så att positivare saker ryms också. Det här lät luddigt men förhoppningsvis så förstår du ungefär vart jag vill komma…

  Ha en bra kväll!

  Svara
 2. Du förtjänar ett liv där du mår bra, bli accepterad som du är och ta egna beslut. De som gör dig illa kan dra åt skogen. De är inte värda det här, de ska inte få vinna. Jag hoppas på dig min dotter❤️

  Svara
 3. Så kloka och insiktsfulla ord! Bland orden finns många av livets kontraster. I ett och samma liv kan människor passera eller stanna. Dom kan vara skadligt elaka och dom kan vara kärleksfulla. Vissa vill en ont och andra bara gott. Det finns så mycket smärta som är stark nog att ta sönder en människa i små bitar. Det finns också så mycket glädje och kärlek som kan hela en sorgsen och trasig själ. Det känns hoppfullt att du börjar sortera undan det plågsamma, och istället plockar fram det positiva. När man har upplevt båda sidorna kommer dom alltid att finnas med en. Men likväl som man kan fördjupa sina tankar i det som varit svårt, kan man välja att envist fokusera på det som har varit och fortfarande är positivt.

  Det glädjer mig uppriktigt och djupt att du börjar släppa taget om det som har gjort dig illa. Självklart förtjänar du ett liv där du mår bra, blir accepterad som du är, och tar egna beslut. Och det kommer du att få om du tillåter dig. Alla förutsättningarna finns för dig. Du är en fin människa på både in- och utsidan, och du är väldigt klok. Du har precis som du skriver människor i ditt liv som bryr sig om dig och som älskar dig. Du har dina härliga små trofasta fyrfota vänner. Vad behöver man mer egentligen? ❤

  Svara

Lämna ett spår så jag kan finna dig också

%d bloggare gillar detta: