Hoppa till verktygsfältet

…samma sak igår och det utvecklades i svåra skador.

Vill verkligen tacka ert stöd när det gäller förra inlägget ”Tack för denna vansinnes färd” och ni har rätt med att han bröt mot flera lagar men det värsta är att i lördags märkte jag att det satt sina spår, jag kände mig inte ens bekväm med mamma och hon kör lagligt och försiktigt. Vi hastiga stopp eller gupp gör mig illa till mods, så tack till Skövde taxi och du som inte ens visste var jag skulle hämtas någonstans på sjukhuset.


Vet ni vad, i morse gick jag inte ens upp, okej, jag drack tre kroppar kaffe mellan sex tiden och sju men sedan så sket jag i allt. Lade mig i sängen och lyssnade på musik, gick på toa någon gång men annars låg jag där och hatade mitt liv. Jag hatar mig själv, jag hatar att jag är så patetisk, att jag skadar mig själv värre och värre samt att den onda spiralen kan jag inte stoppa. Jag känner att jag bara misslyckas medan en del av personalen säger att jag kämpar så mycket och kommit så långt… men jag vet inte. Jag är helt slut.

DSC_0792.png

Tänk er att ni har en skitmorgon som jag bokstavligt haft idag, sedan får du ett telefonsamtal från en person som mår dåligt och är allmänt deppig. Uppiggande va? Du lyssnar men du är också pessimistiskt men blir trött varje gång personen i fråga frågar ”finns det ingen medicin som hjälper?” – Svar nej tror jag och medicin kan hjälpa en bit men du måste jobba med dig själv och för det finns det inte medicin för.

Efter detta samtal så blev jag låg, samma sak igår och det utvecklades i svåra skador. Det känns som att jag alltid gör fel val. Denna person är väldigt snäll och har varit patient här, någonstans måste jag bryta detta för efter varje samtal blir det jobbigt. Som om om jag inte hade nog med trubbel i mitt liv.

blogg

3 tankar på “…samma sak igår och det utvecklades i svåra skador.”

 1. Är man inte själv på topp så kan ett sådant samtal bli för tungt att hantera. Fråga nästa gång om du kan ringa upp lite senare. På så vis kan man samla ihop sig lite.

  Kram och ha en bra dag!

  Svara
 2. När man inte orkar med andras problem måste man tyvärr hålla sig undan dessa. Man kan inte lägga ytterligare stenar på ett redan för tungt lass. Det är inte att vara självisk, utan det handlar om ren självbevarelsedrift. Så när någon ringer och vill prata av sig livets alla svårigheter får man säga att man inte kan prata just nu, och be att få ringa upp en annan gång. Så gör man det när man orkar – inte annars.
  .
  Nu kommer jag skriva några ord som jag verkligen inte vill att du tar illa upp av, för det är återigen i all välmening. Jag tror att du behöver fylla dina tankar med roliga, trevliga och meningsfulla saker. Alla hjärnor behöver mental stimulans, och när den inte finns tar gärna negativa och kanske rentav destruktiva tankemönster över. Du bor i en fullständigt ostimulerande miljö vad jag kan förstå, och där lär väl inte erbjudas några sysselsättningar som ger glädje och stimulans i tillvaron. Du är omgiven av människor som drunknar i problem. Vård/sjukhusmiljö är lika stimulerande för sinnena som att titta på när färg torkar. Jag tror inte ens att jag själv som är mentalt råstark skulle klara mig av att känna munter någon längre tid som boende där.

  MEN med detta sagt – du ska inte tillbringa resten av ditt liv där. Du bor där för att få hjälp, och vad jag har förstått så går tiden på platsen mot sitt slut. Så istället för att fundera på hur mycket du hatar dig själv och livet i stunden – kan du försöka att fundera lite på saker att ägna dig åt som känns meningsfulla när du lever ditt eget liv hemma hos dig igen? Kan du försöka fundera lite på vad som finns att se fram emot i livet? Vad som helst. Att få klappa dina husdjur varje dag. Att få äta vad du själv vill. Att få pyssla till det hemma. Ja vad som helst. Jag ber dig försöka byta ut dina tankar, om så bara för en liten stund. För våra tankar skapar vår verklighet.

  Kram!

  Svara

Lämna ett spår så jag kan finna dig också

%d bloggare gillar detta: