Hoppa till verktygsfältet

Bloggens avsked?

Varning för känsligt innehåll

När jag skriver det här så är gråten i halsen, den kväver mig tills jag gråter otröstligt. Tankarna snurrar runt och jag vet inte längre… jag känner att allt med bloggen slogan är ett fejk just nu ”Healthy and Free – Vägen Till Ett Friskare Liv” .

– Jag vill inte må dåligt det vill förmodligen ingen –

men jag känner att jag förstör allt, är för känslig, kan inte släppa saker, och plågar min kropp på olika destruktiva sätt. Det är inte vägen till ett friskare liv, tvärtom. Hur jag än gör så känns det som att jag förstör för mig själv och att jag inte kan prestera nog. Tankarna som kommer är ”du är till besvär”, ”hopplös,värdelös och dum” och när jag ser på mig själv ser jag någonting jag inte gillar. – Efter två dagar i mitt rum tog jag ner spegeln för jag orkade inte se mig själv.

Personalen, framförallt min kontaktperson A, har sagt att jag inte får stänga ner min blogg med argumentet att den driver mig och att jag har otroligt fina bloggläsare och det sista håller jag verkligen med om men jag vill inte… förlåt men nu rinner tårarna ner på kinderna. Jag vet inte vad bloggens framtids förs. Jag vill inte vara den där tunga bloggen hela tiden men att lägga sig under täcket och hoppas att allt bara löser sig, är inte heller rätt men just nu känns allt bara fejk och ett misslyckande.

Sanningen är att jag skäms, skäms över mitt destruktiva beteende, att jag inte får någon ordning på mina tankar, maten är fuck off och jag känner mig bara så usel.

blogg

7 tankar på “Bloggens avsked?”

 1. Nej, bloggen ska du inte stänga ner, inte om jag får bestämma i alla fall. Nu vet jag självklart att det är ditt beslut. Hur som helst så tycker jag att du ska skriva. Dels är det ett bra sätt att sätta ord på dina tankar, dels skriver du intressant och bra. Vem har sagt att en blogg ska vara som att bläddra i en modetidning? Jag uppskattar en personlig blogg i vilken man delar med sig av sitt liv, ett liv som sällan följer en mall eller som alltid är en dans på rosor.

  Jag vet att jag inte kan övertyga dig men jag envisas och hävdar bestämt att du inte är usel eller dum. Du lider av psykisk ohälsa nu och det är inte det samma som att vara usel eller dum. Vi får aldrig glömma att fysisk och psykisk ohälsa är jämställda. Så tänker jag.

  Svara
  • Vad glad jag blir när du skriver att jag skriver intressant och bra, det värmer att läsa.
   Du har rätt, en personlig blogg är ”roligare” att följa och vi har alla våra up and downs perioder.
   Tack för dina rader och bloggen hänger med ett tag till tror jag iallafall.
   Ha en bra kväll nu!

   Svara
 2. Jag tycker att namnet på bloggen är helt rätt. Den heter Vägen till ett friskare liv. Den heter inte bara Healthy and free. Det är dit du ska. Så med denna utredning gjord kan vi väl konstatera att här inte finns något fejk inblandat, och så ej heller skäl att av den anledningen lägga ner bloggen😊

  Ja, du mår dåligt. Men du är inte frisk än. Du ska bli frisk. Så här kommer frågor från mig igen:
  På vilket sätt ser du att en nedläggning av bloggen hjälper dig i ditt tillfrisknande?
  På vilket sätt hjälper dig ditt skrivande i tillfrisknandet om du fortsätter att blogga?
  Jag ber dig att lägga lite tid på att fundera på svaren, så att du tar ett välgrundat beslut.

  Trots allt är det så att din blogg är din, och i den skriver du vad du vill. Den är din alldeles egna plats för att uttrycka dig. Om den är tung som ett cementblock eller lätt som en fjäder spelar ingen roll.

  Jag tror att alla har dagar då det egna skrivandet ifrågasätts. Varför, till vilken nytta och vem bryr sig. Jag vill också lägga ner min blogg ibland. Men så kommer skrivbehovet, och då finns den redo att ta emot precis vad som helst som jag vill säga – eller få ur mig.

  Okey, du vet inte vad bloggens framtid är. Måste man veta det? Kan man inte bara skriva förutsättningslöst när man känner för, och ta orden som dom kommer? Så gör jag. Har inga planer för bloggen, och deltar inte i hysterin att få ”samarbeten”. Min blogg heter ju som du vet Vara på väg. Den handlar också om vägen till ett friskare liv. Ja, jag är sjuk, men jag tänker banne mig inte vara det hela livet.

  Varken du eller jag är misslyckade. Vi är människor av kött och blod, och livets lott har gett oss hälsoproblem. Den lotten delar vi med många miljoner andra människor.

  Hoppas att du inte tycker att jag är brysk, för allt jag säger är med bästa välmening!

  Svara
  • Jag blir en arg eller något mer uppriktigt sagt förvånad.
   På ett positivt sätt, för jag märker att du läser varenda mening jag skriver och svarar omsorgsfullt (och faktiskt klokt).

   Att lägga ner bloggen leder bara till ett misslyckande, jag skulle antagligen tappa min motivation och en del ork som jag faktiskt får av er läsare. Det skulle vara en sorg och skulle det vara värt det? Nej.
   Att skriva hjälper mig, ni som kommenterar ger mig ett annat perspektiv, jag får dela med mig om mitt liv gott som ont men det driver mig. Jag vill som nog alla vill bli, frisk. Bloggen är nog en del av den bearbetningen.

   Jag tror att jag bara tappade all gnista på en gång. Livet är för djävligt och jag satte mig i ett hörn och tyckte synd om mig själv vilket är helt okej men saken är den att jag är så impulsiv men bloggen lever vidare. Tack för dina fina och varma ord.

   Svara
   • Tack för att du tar dig tid att svara på mina frågor! Det har du ingen skyldighet att göra. Jag vet att jag kan vara förvånande. Det är sån jag är, och var i ännu högre grad som frisk när jag hade en betydligt högre kapacitet på många områden. Men jag är och förblir ganska rakt på sak, och jag är det av äkta välmening😊

    Svara

Lämna ett spår så jag kan finna dig också