Jag vandrar på din gata i datorn…

Satt och kollade upp en person som jag vet fyller år imorgon och förr har jag inte inte direkt tänkt på det men idag… det är läskigt hur utlämnad man är. Jag kan ju se bilar hen äger, ungefär vad hen tjänar och hela personnummer. Till och med vem hen bor med och civilstånd men värst av allt jag kan gå på hans gata på sidan. Innan tyckte jag funktionen var häftig men nu blir jag rädd. 

Jag raderade mig från hitta.se idag, det var smidigt, personnummer och mobiltbank-ID så kommer jag försvinna ur deras system men hur många andra sidor finns jag på, egentligen? Jag har skickat förfrågan till eniro.se om att det ska ta bort mig, eftersom det ska gå men många går ju inte utan man måste ha skyddad identitet. – Det är ju inte direkt så jag vill ha det men jag vill inte vara superlätt att hitta. Vem vill det egentligen?

Vad tycker du om det här?

5 Responses

 1. znogge skriver:

  Jag visste faktiskt inte ens att man kunde plocka bort sina uppgifter men det ska jag titta på!

 2. Det är ju supersmidigt när man behöver leta upp något, men samtidigt lite läskigt att verkligen vem som helt har tillgång till den informationen. Alla är ju tyvärr inte vänligt sinnade.

 3. enna skriver:

  Det är verkligen läskigt på ett sätt att man kan få reda på allt om en person på nätet idag :/

 4. Netti Starby skriver:

  Det är verkligen otäckt att det finns så mycket information via nätet. Kramis

 5. Emma Engström skriver:

  Kan förstå din tanke, men det är även väldigt smidigt! Kram

Lämna ett spår så jag kan finna dig också

%d bloggare gillar detta: